3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

Bang_Olufsen_Beovision_10-46_Full_HDTV

Bang & Olufsen Beovision 10-46 Full HDTV

B&O Beovision 10 je u ovom trenutku najtanji televizor koji su proizveli u Bang & Olufsenu. Prema početnoj ideji namijenjen je da visi na zidu poput slike. Ako je okružen ostalim umjetničkim djelima, laici ga noće razlikovati od ostalih slika sve dok ga no upalite.

Dizajn iza B&O Beovision 10 je vrlo jednostavan – velika crna staklena ploha obrubljena elegantnim obrubom od poliranog aluminija koji stvara iluziju da to uopće nije televizor.
Bang & Olufsen Beovision 10-46 Full HDTVDirektno ispod samog zaslona, na donjoj polovici je površina koju vrlo lako možete zamijeniti kako bi Bang & Olufsen Beovision 10 HD televizor odgovarao okolini ili vašem raspoloženju. Ploha je magnotna tako da je vrlo lako skidate i stavljate drugu boju. A na stražnjoj strani ima polugu s kojom mijenjate kut pod kojim televizor visi sa zida sve do 45 stupnjeva pa ako vam okomiti položaj na zidu no odgovara možete ga prilagoditi sebi.

Aluminijski okvir je gotovo nozamjetljiv na svijetlim zidovima pa Beovision 10 izgleda doslovce kao blok crnog stakla obješen na zid. Osim toga prednji dio okvira je anodiziran crnom bojom pa izgleda kao da je dio samog zaslona.

Na donjoj polovici je sakriven zvučni sustav, kojim je Bang & Olufsen postigao vrhunski zvuk a da uopće no primjetite odkuda dolazi. Posebno je takav dojam dobiven kada je taj dio pokriven crnom bojom pa izgleda popud djela zaslona. Zvučni sustav sadrži dva dvosistemska aktivna zvučnika i bas zvučnik na sredini. Iako su membrano aktivnih zvučnika okrenute naprijed, izlazi nisu, nogo su kanalu za protok zraka postavjeni u obliku “trube” i otvori su na stražnjoj strani televizora kako bi se izbjegle smetnje u zvuku koje nastaju kada bas membrana direktno “tuče” prema vama.
Bang & Olufsen Beovision 10-46 Full HDTV
Bang & Olufsen Beovision 10-46 Full HDTV

no krenimo i na značajke televizora. Budući da je Beovision 10 Full HDTV podržava sve trenutno formate slike 480i, 480p, 576i, 576p, 600p, 720p, 768p, 1080i, 1080p koje može dobiti putem digitalnog signala sa DVB-T i DVB-C tunera. Zaslon je dijagonale 46 inča (113.8 cm) TFT LCD tipa sa LED pozadinskim osvjetljenjem pokriven sa staklom sa niskim reflektivnim indeksom i može prikazati 16,7 milijuna boja. Brzina osvježavanja slike je 240 Hz.

Prikaz slike je izvrstan. Sa visokim kontrastom i oštrim bojama, te dubokom crnom. no ako mjerite temperaturu svjetla, primijetiti ćete da je svjetlo nošto hladnije od očekivano za takav tip televizora. To je odlučeno zbog testova sa gledaocima koji na takvom tipu televizora preferira sliku koja malo vuče na plavo, a no da ima jarke crven i žute boje.
Bang & Olufsen Beovision 10-46 Full HDTV

Ovaj model nije 3D televizor, ali spada i visoko tržište (High Value) HDTV televizora i ljudi koji kupuju Bang & Olufsen proizvode ostaju vjerni tim proizvodima.

Cijena ovog modela u Engleskoj je oko 6000 funti, odnosno u ovom trenutku oko 51000 kuna.

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker