3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

internet_na_tv

Kako na Internet sa televizora?

Ukoliko ste kupili neki od novijih televizora koji podržavaju konekciju na Internet onda sigurno to želite i isprobati. Mnogi televizori danas imaju ugrađene najčešće korištene multimedijske stranice unutar svog vlastitog izbornika. To su obično Youtube, Flickr, Facebook i Skype.

Prvo je potrebno spojiti vaš televizor na internet. To možete na dva načina – putem Ethernet kabla ili bežično preko W-Lana ovisno o tome koji ste televizor kupili i što on podržava. Samo skuplji modeli za sada podržavaju bežično spajanje, ali dosta ih ima podršku za Ethernet. Dakle kupite još jedan Ethernet (mrežni) kabel i spojite ga direktno iz televizora u DSL modem koji imate od svog teleoperatera. Preporučamo da uzmete Flatrate tarifu jer budući da je televizor multimedijalni uređaj, on će raditi dosta prometa i ne želite veliki račun za internet.

Općenite gledano obično na internet pristupate tako da izaberete Internet iz glavnog izbornika na televizoru. Svaki proizvođač je u svojim modelima televizora sigurno ubacio ikonicu za pristup njihovim sadržajima za taj televizor, ali ako nema vi možete u ugrađeni preglednik upisati link, pa evo nekih za pristup internet sadržajima za vaše televizore.

Kako na internet sa televizora
Za Mitsubishi televizore
http://www.mitsubishi-tv.com/webtv.htm

Za Sony televizore
http://www.sel.sony.com/SEL/consumer/ss5/home/webtvtminternetterminal/webtvtminternetaccessories/

Za Phillips televizore
http://www.buyphilips.com/webtvpromo.asp

Za RCA televizore
http://www.rca.com/

Potrebno je napomenuti da neki televizori mogu imati ograničeni pristup web sadržajima jer proizvođači potpisuju ugovore sa pružateljima usluga za web tv. Naime televizori sa pristupom na internet ne funkcioniraju baš isto kao računala pa ne mogu surfati baš po svemu jer nemaju klasičan web preglednik kao računala (mislimo na Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari…). No ako na vaš televizor instalirate preglednik koji se zove Kylo (dostupan na Kylo.tv) onda ćete moći surfati sa televizora gotovo isto kao i sa računala.

Kylo je napravljen sa idejom da sve upravljate sa daljinskog upravljača, isto kao i do sada, ali mnogo bolje. Pored uobičajenih web alata dostupnih u samom televizoru Kylo nudi mnoge druge web stranice već pripremljene za vaš televizor i samo izaberete njihovu ikonicu i pristupite. Ukoliko želite utipkati direktan link na stranicu, u dnu imate adresnu traku koja kada ju izaberete podiže virtualni tipkovnicu preko ekrana na kojoj onda “tipkate” sa biranjem slova sa daljinskog upravljača.

No to je još uvijek dosta nespretno pa ipak mnogi kupe dodatnu tipkovnicu za televizor ili spajaju svoje računalo sa televizorom. Spajanje računala na televizor i onda surfati se ipak pokazalo najboljim jer u stvari tada računalo stvarno surfa, a televizor je samo velik i fenomenalan monitor.

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker