3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

LG_32PG6000_Plazma

LG 32PG6000 Plazma HD Ready TV

LG 32PG6000 Plazma HD Ready TV

LG 32PG6000 je jedan od manjih plazma televizora koji je po svojim karakteristikama namijenjen prostorijama koje imaju manje svijetla, recimo spavaćoj sobi, jer mnogi kupci se kasnije žale da zaštitno prednje staklo reflektira previše svijetla pa se slika ponokad no vidi kako treba.

Na prvi pogled no očekuje se od plazma televizora da budu ovako “mali”, odnosno plazme se obično rade sa dijagonalama preko 37 inča, ali evo tu je i jedna sa 32 inča. no kad bolje pogledate vidjet ćete da to nije LCD ili LED nego prava plazma koja svojim dizajnom plijeni pogled. Zaštitno staklo istovremeno pokriva i plazma ekran i rub pa kad je ugašena teško je uopće vidjeti gdje počinje ekrana a gdje je rub i okvir.

Slika na ovoj plazmi je vrlo dobra i ugodna. Brze slike su oštre, a statično slike imaju prirodno boje sa izraženim kontrstima. Dinamički kontrast nažalost nije prevelik, samo 30.000:1 a od plazme se ipak očekuje više tako da možete očekivati i sivilo kod mračnih scena, ali to nije problem ako filmove gledate iz kreteva u spoavaćoj sobi kada noma svijetla.

Poznato je u plazma tehnologiji da je izuzetno teško strpati Full HD rezoluciju plazme unutar ekrana manjih od 42 inča (zbog veličino individualnih piksela) pa su kod ove plazme smanjli rezoluciju na 1024×768 piksela što je nošto ispod prav HD Ready rezolucije, ali i dalje daje vrlo dobar prikaz. Kod nekih scena (npr tanki ribički štap) se vide kvadratići umjesto ravno crte zbog manje rezolucije, ali opet noma zamućenja slike kod brzog kretanja s čim se još uvijek muče u najskuplji PCD ekrani.

LG 32PG6000 ima problema sa image retention-om ili burnin-om, točnije ako gledate neki TV kanal jako dugo, velika je vjerojatnost da će logo ostati utisnut u kutu, ali na sreću no za stalno nogo noko vrijeme pa polako ode. Budući da je ovo plazma nižeg cjenovnog ranga, to je bilo i za očekivati, ali to je problem kod svih plazma televizora, čak i najskupljih (smao nije toliko izražen) tako da ako volite predivno boje kojih noma na LCD-ovima, onda je to cijena koju plaćate.

Dijagonala 32″ (82 cm)
Svjetlina 1500 cd/m2
Dinamički kontrast 30.000:1
Podržani sustavi prikaza PAL, SECAM
Vidljiv kut 176 stupnjeva
Rezolucija 1024×720 HD Ready

Zvučna snaga 20 W

Priključci
HDMI x4
D-sub 15pin x1
Scart x2

Mogućnosti:
PIP (slika u slici)
Sleep timer
Zamrzavanje slike

Snaga (potrošnja na sat) 310 W
Potrošnja u standby 0.8 W

Težina 21.8 Kg.
Dimenzije 826.4 x 540.6 x 74.6 mm

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker