3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

Quadro_LCD-32AB26

Quadro LCD-32AB26

Quadro LCD-32AB26
Quadro 32AB26 LCD televizor je klasičan LCD televizor od 81 centimetara. Stoji u rangu televizora niže cijene no iskreno, nakon što smo gledali dosta toga na njemu bez pardona bi mu podigli cijenu. Posjeduje ugrađeni DVB-T prijemnik pa ne trebate nikakav vanjski prijemnik. Nakon uključivanja je trebalo oko 10 minuta da automatsko pretraživanje prođe kroz sve analogne i digitalne kanale i pronađe programe koji su dostupni.

Kada gledamo televiziju vrlo brzo je postalo očito kada tv kuće šalju signal niže i lošije rezolucije, čak i kada ne pričamo o HD-u. Kada se gleda nešto novije produkcije ili nešti uživo gdje tv kuće koriste dobre kamere, slika je sjajna, oštra, nema pikselizacije i boje su izrazite. No kada puste neki stariji film očito je da nije prilagođen novijim televizorima i da nedostaje određena gustoća piksela da bi slika bila lijepa. Crna boja nas je ugodno iznenadila jer od LCD televizora ove cijene to nismo očekivali, no ipak ovakav televizor ipak nije dovoljan za malo veću sobu zbog kuta gledanja. Iako u specifikaciji stoji 170 stupnjeva, nije baš tako jer već na negdje 140 stupnjeva (70 stupnjeva od centralne linije) vidite da je slika malo „izdužena“ i deformirana tako preporučamo da ga postavite tako da se uvijek sjedi direktno pred televizorom.

Quadro 32AB26 LCD televizor smo pronašli po vrlo povoljnoj cijeni od samo 1997.99 kuna. No niska cijena televizora nije bila jedini faktor koji ovaj low budget televizor može činiti vrlo privlačnim. Jako ga zanimljivim čini i to što je Full HD i podržava gotovo sve uobičajene formate koji se danas koriste za kodiranje filmova i serija. U nekoliko trgovina gdje smo pronašli ovaj model Quadro televizora, svaki drugi model koji je bio Full HD je bio skuplji, najmanje 20%, jedino je Vivax imao jedan model gotovo iste cijene ali s jednim HDMI priključkom manje.

Ima dovoljno priključaka da se na ovaj televizor spoji gotovo sve što vam je potrebno. Nismo sigurni da li bi to bila zamjerka ili ne ali priključci stoje malo nezgodno. Nisu na rubu, a nisu ni potpuno iza. Naime iza desnog ruba postoji još jedan u kojem je većina utora. Da bi pristupili USB utoru koji ćete vjerojatno nonstop koristiti, potrebno je posegnuti rukom iza ili zakrenuti televizor za nekih 20 stupnjeva. Djelomično je to dobro jer gomila kablova HDMI, coaxial, audio… koje tamo možete ukopčati nisu vidljivi od naprijed, no jedan USB i jedan HDMI bi sigurno dobro došao negdje na rubu gdje je lako dostupan. Nakon nekoliko zakretanja televizora da stavimo/izvadimo USB stick, odlučili smo u taj utor staviti USB produžni kabel od 25 cm koji je onda visio dolje pa nam je USB priključak postao mnogo pristupačniji.

Uzeli smo USB priključak i na njega stavili različite formate kodiranih videa. Pokrenuo je DivX, Xvid, klasičan avi, mpeg-2, mpeg-4, mkv, mov, dat, ts i svi su imali titlove ako su srt ili sub datoteke, no da napomenemo datoteka titlova mora imati potpuno isti naziv kao video uz koji je pridružena. Sva hrvatska slova su prikazana kako treba, mislimo na ono da obično č neki televizori prikažu kao Č. Nedostatak je što je font prikaza titlova premali i u postavkama nema mogućnosti da se povećaju titlovi, a iza titlova nema tamne pozadine pa kada gledate nešto svijetlo onda se ponekad slova ne vide. Pretpostavljamo da je uzrok k tome što srt i sub titlovi koji se koriste kod filmova koje skidate s interneta unutar titlova nema podataka o veličini fonta, boje fonta i vrste fonta što neke sub datoteke sa originalnih DVD-ova sadrže u sebi.

Zvuk nije loš, uopće. Quadro 32AB26 ima dva zvučnika po 6 watta smještena skriveno na donjem rubu okrenute prema nazad pa već i oni sami daju dobar dojam surrounda, no kako smo mi veliki audiofili, vrlo brzo smo priključili coaxial na vanjski surround sustav. Sada je zvuk dolazio iz naših vanjskih zvučnika. Ugodno iznenađenje nam je bilo kada se na Pioneer pojačalu pojavio Dolby Digital Surround znak. To je značilo da televizor može otkriti taj zvuk i videu sa USB sticka i bez obzira što ga ne može reproducirati, šalje ga na svoj Coaxial izlaz u pojačalo. Rijetko koji televizor koji smo vidjeli je sa USB sticka mogao poslati Dolby Digital na vanjski uređaj. Obično su to radili DVD playeri ili media centri, dok bi televizor samo mogao reproducirati i prepoznati klasičan stereo.

Tehničke specifikacije

VIDEO Tip ekrana LCD
Veličina ekrana 32" (81 cm)
Rezolucija 1920 x 1080 px, Full HD
Format 16:09
Svjetlina 550 cd/m2
Kontrast 1:15 000
Vrijeme odaziva 5 ms
Video kompatibilnost PAL / SECAM / NTSC (play)
Osvježavanje ekrana 50 Hz
ZVUL Sistem zvuka German Nicam Stereo
Zvučnik Donja strana skriveni
Izlaz zvuka (RMS) 2 x 6W
Priključci
BOČNA STRANA
HDMI x 1
Composite (AV) Ne
Slušalice Da
S-Video Da
USB Ne
LAN Ethernet ulaz Ne
PC/MCIA Da
SPIDF Optical Audio Ne
Component (Y/Pb/Pr) Da
Priključci
STRAŽNJA STRANA
HDMI x 2
Composite (AV) Ne
PC in Da
PC audio, L/R Da
USB x 1, PVR
Component (Y/Pb/Pr) Ne
LAN Ethernet ulaz Ne
RF antenski ulaz 75 Ohm Da
Slušalice Ne
Optički audio izaz Ne
SPDIF coax audio izlaz Da
S-Video Ne
SCART x 1
Audio izlaz Da
Audio ulaz Da
SUSTAV
prijema signala
Sistem prijema Analogni PAL/SECAM/NTSC playback, DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4
Tuner VHF/UHF/S-BAND (ATV), VHF/UHF/S-BAND (DTV)
KARAKTERISTIKE Slika u Slici (PiP) Ne
Slika i Slika (PaP) Ne
Slika i Teletekst (PaT) Ne
USB reprodukcija AVI, JPEG, MP3, MPEG-2, MPEG-4, XviD, mkv, mov, dat, ts, podrška .srt podnaslova, podrška .sub podnaslova
Modovi prikaza slike 14:9, 16:9, 4:3, Auto, Cinema, Panoramic, Subtitle, Zoom
Zamrzavanje slike Da
Internet spajanje Ne
Kut gledanja 170
COMB Filter 3D
Sat, Timer Da
APS – Automatsko pretraživanje kanala Da
Automatsko isključenje Da
OSD Da
AVL – Automatsko izjednačavanje zvuka Da
Teletekst Da
Fast Teletekst 1000 stranica
POSEBNE KARAKTERISTIKE mogućnost snimanja DVB-T programa na vanjsku memoriju
KUĆIŠTE Boja Crna
Okretni stalak Ne
TEŽINA Bruto (kg) 12,5
Neto (kg) 10,5
DIMENZIJE Sa stalkom (ŠxVxD) mm 800 x 568 x 206
Bez stalka (ŠxVxD) mm
SNAGA Napajanje 100-240V, 50Hz
Nazivna snaga
ENERGIJA prema 2010/1062 Energetska klasa D
Godišnja potrošnja kWh/godina 146 kWh
Potrošnja u stanju uključenost
Potrošnja u standby modu < 1W
Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker