3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

skype_na_televiziji

Skype preko televizora

Skype na televizoru? Pitanje koje je zbunilo neke moje kolege jer mogu shvatiti Skype na računalu ili mobitelu, ali ne na televizoru. Jedna stvar na koju će se mnogi teško naviknuti je da novi LED HDTV televizori uglavnom imaju podršku za spajanje na Internet, direktno ili putem Wi-Fi veze na ruter koji imate doma. Ako televizor može uspostaviti vezu na Internet, nema razloga da ne možete koristiit tu vezu za međusobnu komunikaciju.

Uz LED televizor dakako trebate kameru koja će biti povezana na televizor. Tu dodatnu kameru možete kupiti sa Skype stranice ili od proizvođača vašeg LED televizora. Podršku za Skype na televizoru sigurno pružaju LG, Panasonic i Samsung, a ostali proizvođači uskoro slijede.

Jedna od ideja je da se na novim modelima LED HDTV televizora odmah ugrađuje kamera, kao na prijenosnim računalima, no sjetimo se knjige George Orwella; 1984, a dalje ne treba

Skype na televizoru

Za sada postoji nekoliko web kamera za televizore, nažalost nisu sve kompatibilne sa svim televizorima nego svaki brend ima svoju verziju. Trenutna Panasonic web kamera podržava rezoluciju do 1280×720 piksela u 22 sličice po sekundi dok Samsung web kamera podržava do 1600×1200 piksela u 30 sličica po sekundi.

Nekima ne odgovara ovakva primjena Skype-a jer uvijek to uspoređuju sa nekom velikom urotom, no prisutnost web kamere na televizoru omogućava trenutke koje prije niste mogli imati kao zajednička događanja u dnevnim sobama sa vašim prijateljima jer Skype na televizoru omogućuje da vaše prostore spojite u jedan prostor. Nema troškova, osim troškova interneta što ovakav način komunikacije čini jednostavnim i privlačnim, posebno zato jer se vidite sa vašim sugovornicima.

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker