3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

tv_za_plovila

Televizori za plovila

Televizori koje želite koristiti na plovilima bilo koje vrste (jahte, jedrilice, ribarske brodice) uglavnom kao poželjnu karakteristiku moraju imati da rade na 12 volti. Kako plovila uglavnom imaju cijeli strujni plan riješen na 12 volti, onda i televizori za plovila moraju biti prilagođeni radu na 12 volti.

Takvi uređaji su svakako dostupni u različitim veličinama od 7 do 22 inča. Ti televizori mogu biti samostalni LCD televizori ili kombinirani, takozvani “All in one” jer korisniku može ponuditi TV (digitalni i analogni tuner), DVD čitač, CD čitač, služi kao PC monitor, SD/MMC/MC čitač kartica, FM odašiljač, ima CI utor, USB, MHEG5 za interaktivne usluge, 2 HDMI priključka, te priključak za slušalice.
Televizori za plovila
Gotovo svaki model ima svoj stalak, ali svi znamo da se plovila njišu, pa je poželjno montirati ovakav televizor negdje gdje nema mogućnosti da odkliže niti u najgorim uvjetima, dakle na “zid”.

Ovakvi televizori su pogodni isključivo za unutrašnjost plovila gdje je mali rizik od vode, ali ako želite biti sto posto sigurni onda trebate nabaviti vodootporni televizor za svoje plovilo. Vodootporni televizori se mogu montirati i negdje ne vanjskom djelu plovila kako bi mogli gledati i dok odmarate na palubi a bez rizika da će stradati od polijevanja.

No ako malo bolje promotrimo i obični televizori na 12 volti i oni vodootporni su uglavnom manji televizori, najviše do 22 inča (55 cm). A što ako ja želim veliki televizor na svojoj jahti? I to plazma televizor? Plazma televizori inače troše više električne energije od LCD-a i mala je vjerojatnost da će negdje pronaći takav televizor veći od 22 inča a da radi na 12 volti.

Ukoliko planirate postaviti veći televizor unutar vašeg plovila svakako vam treba inverter, odnosno pretvarač napona koji bi isporučivao 220V za taj televizor. Ako postavljate veći televizor pretpostavljamo da je takva jahta dovoljno velika da televizor ne treba biti vodootporan, ali barem ga osigurajte od mogućih oštećenja kod ljuljanja brodice. To se uglavnom rješava tako da se televizor pričvrsti na neki zid ili se ugradi unutar nekog ormarića.

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker