3D televizori

Sve o d 3D televizorima i ostalim 3D aparatima

vodootporni_televizor_na_zidu_kupaonice_002

Vodootporni televizori

Televizori otporni na vodu se dijele na dvije osnovne vrste televizora -; televizori za plovila i televizori za kupaonice. Televizori za plovila su pokriveni ovdje, a o vodootpornim televizorima za kupaonice ćemo napisati u ovom članku.
Televizori za kupaonice

Vodootporni televizori za kupaonice namijenjeni su da budu jedinstveni dodatka dizajnu vaše kupaonice. Mogu biti montirani bilo gdje na zid ili u zid ili čak unutar samog jacuzzija. Kako su kompletno hermetički zatvoreni nema opasnosti od ulaska vode ovakve televizore jer su za to namijenjeni.

Ovakvim televizorima uglavnom prevladava jedan glavni dizajn koji je u stvari metalna kutija srebrne, crne, ili bijele boje unutar koje je postavljen LCD ili plazma televizor i kompletno zatvoren. Sa prednje strane se nalazi staklena površina koja je jednosmjerno zrcalo, odnosno kada televizor nije upaljen, može se koristiti kao uobičajeno zrcalo pa zbog toga često montiraju ovakav televizor iznad umivaonika, iako to nije praktično jer obično taj televizor ne vidite dok ste u kadi ili na toaletu.

Vodootporni televizor za kupaoniceVodootporni televizor za kupaonice

Mnogo praktičnija ugradnja ovakvih televizora je na zid oko kade ili nasuprot kako bi mogli gledati dok ste ispruženi u kadu ili jacuzziju.

Ovakvi televizori su kako smo već rekli zatvoreni kompletno u nehrđajuće aluminijsko kućište koje na sebi nema nikakve otvore. Problem hlađenja je rjeđi tako da oni dijelovi televizora koji se najviše griju (kao pretvarač napona npr) direktno naslonjeni na kućište pa njihova toplina direktno prelazi kroz metal na okolinu.

Kako nema nikakvih rupica, unutar kućišta ne može biti zvučnika, pa zvučnici vrlo često dolaze odvojeno i mogu se montirate bilo gdle drugdje u kupaonici i zatim spojiti kablovima sa izoliranim priključcima na sam televizor. Najpoznatiji proizvođači vodootpornih televizora su Aquavision, Techvision, Waview, Mirror Media, Evervue, VideoSpa, Luxurite i Vanguard Visual.

Pinterest

Comments are closed.

EmailEmail
Pinterest
eXTReMe Tracker